Haamstede, Grote Kerk


zomeravondconcert
Op woensdag 27 augustus geven Aart ( orgel ) en Helma Kot ( mezzosopraan ) een concert in de Hervormde Kerk van Haamstede. Aanvang 20:00 uur; toegang € 5, opbrengst voor het orgelfonds. Korte boeiende stukken orgelspel van Barok tot Modern; afgewisseld met solozang. Van musical, operanummers tot licht klassiek.


Adres: Ring 1, 4328AE Haamstede
Toegang: 5
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23223

Woensdag
27 augustus 2014
20:00 - 21:00 uur

65976 keer weergegeven


 Den Haag, H. Antonius Abt


Orgelmuziek op Donderdag
Programma
Pachelbel en de Sévérac


Adres: Scheveningseweg 235, 2584AA Den Haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23369

Donderdag
28 augustus 2014
13:05 - 13:40 uur

6388 keer weergegeven


 Middelburg, Koorkerk


Miniconcert Lise en Rudi de Munck
Het miniconcert op donderdag 28 augustus in de Koorkerk in Middelburg wordt gegeven door vader en dochter De Munck. Lise de Munck speelt op dwarsfluit muziek van Bach, Gossec en Hässler waarbij zij op het Van Vulpen-orgel wordt begeleid door Rudi de Munck. Hij zal daarnaast solistisch te beluisteren zijn in orgelwerken van Lemmens, Bach en Kellner en het concert afsluiten met de feestelijke Marche in F van Lefébure-Wély.
Lise de Munck (2003) studeert na privélessen bij Nanette Murre sinds vorig jaar op de Zeeuwse Muziekschool bij Elma Meijer. Zij gaat met ingang van volgend jaar meespelen in het Zeeuws Jeugdorkest. Rudi de Munck (1977) studeerde orgel bij onder andere Bram Beekman en Margreeth Chr. de Jong. Hij is werkzaam als accountant en is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Centrum.
Het miniconcert is een activiteit van het Lange Jan Project en begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.


Adres: Koorkerkhof 1, 4331 BB Middelburg
Toegang: Vrij, collecte bij de uitgang
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23370

Donderdag
28 augustus 2014
15:00 - 15:30 uur

5572 keer weergegeven


 Delft, Nieuwe Kerk


Zomerserieconcerten
Al op jonge leeftijd begon fluitiste Marjolein de Wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, destijds solo-fluitist van het R.Ph.O. Bij hem studeerde zij van 1989 tot 1994 aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Haar eindexamen (Master), welke zij cum laude afsloot, werd op radio 4 uitgezonden. Masterclasses en gastlessen volgde zij onder meer bij Emily Beynon, Davide Formisano en Peter Lukas Graf. Inmiddels heeft Marjolein de Wit een uitgebreide carrière als fluitiste. Zij concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij enkele cd-opnames gemaakt, waaronder een aantal solo-cd’s. Momenteel is zij verbonden aan fluitkwartet ‘Dwars’, het Animato-Ensemble en geeft zij solorecitals i.s.m. Jelger Blanken (piano), Martin Zonnenberg (orgel) en Regina Ederveen (harp). Daarnaast heeft Marjolein de Wit een uitgebreide lespraktijk en verzorgt zij regelmatig workshops in Nederland en Duitsland.www.marjoleindewit.com

Eva Otero (A Coruña, 1989) begon met cellospelen op 8-jarige leeftijd bij Gabriel Tanacescu en Carolina Landriscini. In 2007 werd ze toegelaten tot het conservatorium van Aragón waar ze studeerde bij Angel Luis Quintana. Na het behalen van haar bachelor in 2011 werd Eva toegelaten tot Codarts, Rotterdam waar ze de Master of Music volgt wij Herre-Jan Stegenga. In February 2014 behaalde ze haar Master diploma. Eva nam deel aan masterclasses van genommeerde cellisten als Jean-Guilhem Queyras, Daniel Muller Schott en Sol Gabetta, Alain Meunier, Dimitry Fershman. Ze concerteerde met verschillende orkesten waaronder CSMA Symphony Orchestra, Camerata Aragón, Orquesta Gaos en Codarts Symphony Orchestra. Ze gaf concerten in verschillende steden in Spanje, Oostenrijk, Italie, Nederland en Belgie. Eva maakt deel uit van het strijkkwartet Cuarteto Lorca, opgericht in September 2011. In January 2014 soleerde ze met het celloconcert van A. Dvorak in het de grote Zaal van de Doelen met Codarts Symphony Orchestra. Eva bespeelt een cello gebouwd in 1940 door Gulio Degani. Dit instrument is haar beschikbaar gesteld door het “Nationaal Muziekinstrumenten Fonds”.


Programma
programma volgt nog


Adres: Markt 80, 2611GW Delft
Toegang: € 10.00 kinderen t/m/ 12 jaar gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23253

Donderdag
28 augustus 2014
20:00 - 21:00 uur

57885 keer weergegeven


 Huizen, Kruiskerk


Sfeervol zomerconcert in Huizen
Donderdag 28 augustus 2014 is er een instrumentaal zomerconcert in de Kruiskerk (J. van Wassenaerstraat 1) te Huizen. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD ‘Sfeervol’ te presenteren die in Bolsward is opgenomen. Het belooft een prachtige avond uit te worden voor het hele gezin! De aanvang is: 20.00 uur.

De musici hebben een mooi programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo spelen ze onder andere vrolijke polka’s en dansen maar ook ontbreken gevoelige melodieën in het programma niet. Vader en zoon Magré verzorgen samen ook nog enkele nummers vierhandig samen op de piano wat altijd erg wordt gewaardeerd door het publiek. Ook zal de pianist een eigen improvisatie geven op de vleugel van bekende melodieën.

Wilbert Magré werd in 1992 geboren en samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: “Magré & Magré” diverse concerten in het land op orgel en piano. Ook is hij al bij het bekende EO programma Nederland Zingt te zien. Meer info: www.wilbertmagre.nl

Wim Magré studeerde aan het Zwols Conservatorium en bij de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Hij geeft vele orgelconcerten in het land en maakte vele orgel CD’s. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Meer info: www.wimmagre.nl

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen. Tegenwoordig volgt ze lessen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Carina heeft aan diverse CD opnames haar medewerking verleent. Meer info: www.carinabossenbroek.nl

Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 15 jaar € 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525 – 685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 5,-.


Adres: , Huizen
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23275

Donderdag
28 augustus 2014
20:00 - 21:45 uur

48976 keer weergegeven


 muzikale ontmoetingen » LOCO (Radio)


Programma
Muzieklijst
Wees stil voor het aangezicht van God - org. Harry Hamer
Psalm 86 - org. Tjaco van der Weerd
Als ’t bazuin geschal des Heren - orgel en trompet
O eeuwige Vader - org. Peter Wildeman
Psalm 146 - org. Gerwin van der Plaats
Fantasie over liederen - piano Wilbert Magré
Psalm 150 met samenzang - org. Harm Hoeve
Meester men zoekt U wijd - meerdere instrumenten
Psalm 79 - org. Wim Magré
Afsluitende muziek

Presentatie: Bert Michelsen


Bezoek de website
Rubriek: uitzending
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23372

Donderdag
28 augustus 2014
22:00 - 23:00 uur

906 keer weergegevenLive-uitzending
Beluister deze zender


 Breukelen, Pieterskerk


Marktconcert door Inge Westra
Aanvang 12.30 uur; een marktconcert duurt ca. 1/2 uur
Vrij entree - collecte
Inge Westra studeerde orgel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium, haar docent was Nico van den Hooven. In de Pieterskerk in Breukelen met het prachtige historische Bätzorgel is ze ruim 20 jaar cantor organist geweest.
Sinds haar studietijd is ze ook dirigent van het Kamerkoor De Bilt, een enthousiast koor waar kwaliteit voorop staat.
Na een jarenlange lespraktijk en het dirigeren van het kinderkoor Harlekiko heeft ze een nieuwe uitdaging gezocht en gevonden; docent eerste graad muziek en CKV aan het Veenlanden College in Mijdrecht.
Daarnaast kan ze haar muzikale ambities kwijt in het zingen, dat doet ze dan ook in diverse semi-professionele kamerkoren.


Programma
Wer nur den lieben Gott lässt walten, Georg Böhm (1661-1733)
Trio in C dur, Johann Ludwig Krebs (1713-1780)
Concerto I in G dur, Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Dialoog, Albert de Klerk (1917-1998)
The messenger on the hill, Ad Wammes (1953)Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Adres: Straatweg 59, 3621BH Breukelen
Toegang: vrij entree - collecte
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23367

Vrijdag
29 augustus 2014
12:30 - 13:00 uur

7163 keer weergegeven


 Damwoude, Chr. Geref. Kerk


Sfeervol zomerconcert in Damwoude
Vrijdag 29 augustus 2014 is er een instrumentaal zomerconcert in de Christelijk Gereformeerde Kerk (Haadwei 57) te Damwoude. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD ‘Sfeervol’ te presenteren die in Bolsward is opgenomen. Het belooft een prachtige avond uit te worden voor het hele gezin! De aanvang is: 20.00 uur.

De musici hebben een mooi programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo spelen ze onder andere vrolijke polka’s en dansen maar ook ontbreken gevoelige melodieën in het programma niet. Vader en zoon Magré verzorgen samen ook nog enkele nummers vierhandig samen op de piano wat altijd erg wordt gewaardeerd door het publiek. Ook zal de pianist een eigen improvisatie geven op de vleugel van bekende melodieën.

Wilbert Magré werd in 1992 geboren en samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: “Magré & Magré” diverse concerten in het land op orgel en piano. Ook is hij al bij het bekende EO programma Nederland Zingt te zien. Meer info: www.wilbertmagre.nl

Wim Magré studeerde aan het Zwols Conservatorium en bij de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Hij geeft vele orgelconcerten in het land en maakte vele orgel CD’s. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Meer info: www.wimmagre.nl

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen. Tegenwoordig volgt ze lessen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Carina heeft aan diverse CD opnames haar medewerking verleent. Meer info: www.carinabossenbroek.nl

Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 15 jaar € 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525 – 685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 5,-.


Adres: , Damwoude
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23270

Vrijdag
29 augustus 2014
20:00 - 21:45 uur

49007 keer weergegeven


 Wateringen, Hervormde Kerk


Orgelconcert Jan van Westenbrugge
Na Pasen 2014 is het orgel van de Hervormde Kerk te Wateringen uit de roulatie gegaan vanwege een grote onderhoudsbeurt en hoognodige reparatie aan diverse onderdelen.
Dit concert is het eerste concert na deze werkzaaamheden.

Programma
Werken van o.a. Jan Bonefaas; Bach; Händel; Guilmant (Sonate 1 in zijn geheel) en drie koraalbewerkingen van Feike Asma.


Adres: Plein 9, 2291CA Wateringen
Toegang: 7,- volwassenen/6,- CJP/65+/kinderen t/m 12 jaar gratis toegang
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/22913

Zaterdag
30 augustus 2014
19:30 - 21:00 uur

224236 keer weergegeven


 Drogeham, CGK "Maranatha"


Andre Knevel en Liselotte Rokyta
concert op orgel en panfluit


Adres: Lytsewei 22, 9289 LB Drogeham
Toegang: € 10
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23079

Zaterdag
30 augustus 2014
20:00 - 21:00 uur

117166 keer weergegeven


 Ermelo, Immanuelkerk


Sfeervol zomerconcert in Ermelo
Zaterdag 30 augustus 2014 is er een instrumentaal zomerconcert in de Immanuëlkerk (Stationsstraat 137) te Ermelo. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe CD ‘Sfeervol’ te presenteren die in Bolsward is opgenomen. Het belooft een prachtige avond uit te worden voor het hele gezin! De aanvang is: 20.00 uur.

De musici hebben een mooi programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo spelen ze onder andere vrolijke polka’s en dansen maar ook ontbreken gevoelige melodieën in het programma niet. Vader en zoon Magré verzorgen samen ook nog enkele nummers vierhandig samen op de piano wat altijd erg wordt gewaardeerd door het publiek. Ook zal de pianist een eigen improvisatie geven op de vleugel van bekende melodieën.

Wilbert Magré werd in 1992 geboren en samen met zijn vader Wim Magré geeft hij onder de naam: “Magré & Magré” diverse concerten in het land op orgel en piano. Ook is hij al bij het bekende EO programma Nederland Zingt te zien. Meer info: www.wilbertmagre.nl

Wim Magré studeerde aan het Zwols Conservatorium en bij de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Hij geeft vele orgelconcerten in het land en maakte vele orgel CD’s. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Meer info: www.wimmagre.nl

Carina Bossenbroek (1993) begon op 9-jarige leeftijd met panfluitlessen. Tegenwoordig volgt ze lessen bij de bekende panfluitiste Liselotte Rokyta. Carina heeft aan diverse CD opnames haar medewerking verleent. Meer info: www.carinabossenbroek.nl

Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen € 12,50 en kinderen t/m 15 jaar € 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525 – 685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan € 10,- en kinderen t/m 15 jaar € 5,-.


Adres: , Ermelo
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23273

Zaterdag
30 augustus 2014
20:00 - 21:45 uur

48871 keer weergegeven


 Nijverdal, Vrij Evang. kerk


DUBBEL orgelconcert Marco den Toom & André van Vliet
SPECTACULAIR DUBBELCONCERT 30 augustus a.s. 20.00 uur in de Vrij Evangelische kerk te Nijverdal

Op 30 augustus a.s. vindt er een dubbel orgelconcert plaats in de Vrij Evangelische kerk te Nijverdal. André van Vliet en Marco den Toom verzorgen deze zomer een serie concerten in Nederland. Zij spelen zowel apart als gelijktijdig op twee orgels, maar ook vierhandig orgelspel zal klinken. Beide orgelvirtuozen zijn naast hun concerten als organist en dirigent ook regelmatig op tv te zien bij o.a. Nederland Zingt.

André van Vliet en Marco den Toom
De organisten André van Vliet en Marco den Toom kregen hun muzikale vooropleiding onder anderen bij Herman van Vliet. Ook studeerden ze beiden – weliswaar niet gelijktijdig – hoofdvak orgel aan het Utrechts Conservatorium bij Jan Raas. Toch waren het niet deze overeenkomsten die hen als orgelduo bij elkaar brachten. Met name de veelvuldige samenwerking in de koorwereld, hun muzikale smaak en enthousiasmerende aanpak schiep een band.
Hun eerste muzikale samenwerking dateert uit 1996, Marco was 18 en André 27. In de jaren die volgden kwamen ze elkaar steeds vaker tegen op muzikaal gebied. Inmiddels begeleidden ze veelvuldig elkaars koren en ontstond er meer en meer een bijzondere ‘click’. Zodoende ontstond het idee eens samen een dubbelconcert op twee orgels te geven. Het eerste concert werd in 2009 gegeven in de Grote Kerk van Monster.
Door het enorme publieke enthousiasme en de muzikale voldoening na dit optreden werden meerdere concerten gepland en ontstond al snel de vraag naar een cd. In 2010 verscheen hun eerste album: ‘2 Organs 4 Hands’.
Het succes van hun duo-formule is te danken aan de concertprogramma’s die zich kenmerken als spontaan, evenwichtig en humoristisch. Te noemen programmaonderdelen – steevast op een schertsende wijze aan elkaar gepraat door de concertgevers – zijn ‘klassiek’, ‘transcripties’, ‘quatre-mains’ en ‘improvisatie’. In dit alles mag een glimlach nooit ontbreken.

De ontvangst is vanaf 19.30 uur. André van Vliet & Marco den Toom beginnen om 20.00 uur met het orgelconcert. Uiteraard zijn er ook cd’s te koop.
Voor slechts € 10 (kinderen -12 jr. € 5) kan dit bijzondere concert worden bijgewoond. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar. Verdere informatie: www.zingenenzo.com


Adres: Grotestraat 68 , 7443 BK Nijverdal
Toegang: € 10 -12 jr € 5
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23371

Zaterdag
30 augustus 2014
20:00 - 21:45 uur

2470 keer weergegeven


 Zaltbommel, Grote- of St. Maartenskerk


Sander van Marion in concert
Programma
Sander van Marion speelt orgelwerken en improvisaties.


Adres: Kerkplein 1, 5301EK Zaltbommel
Toegang: 8 euro
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23193

Zaterdag
30 augustus 2014
20:00 - 21:20 uur

74965 keer weergegeven


 muzikale ontmoetingen » LOCO (Radio)


Programma
Muzieklijst
Wees stil voor het aangezicht van God - org. Harry Hamer
Psalm 86 - org. Tjaco van der Weerd
Als ’t bazuin geschal des Heren - orgel en trompet
O eeuwige Vader - org. Peter Wildeman
Psalm 146 - org. Gerwin van der Plaats
Fantasie over liederen - piano Wilbert Magré
Psalm 150 met samenzang - org. Harm Hoeve
Meester men zoekt U wijd - meerdere instrumenten
Psalm 79 - org. Wim Magré
Afsluitende muziek

Presentatie: Bert Michelsen


Rubriek: uitzending
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23373

Zondag
31 augustus 2014
22:00 - 23:00 uur

901 keer weergegevenLive-uitzending
Beluister deze zender


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Duo Cicogna
Stephanie Gericke (zang), Akemi Alink (piano)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23324

Woensdag
03 september 2014
12:45 - 13:15 uur

10210 keer weergegeven


 Haamstede, Grote Kerk


zomeravondconcert
Op woensdag 3 september geeft het salonensemble “Delta Quintet” ( Liza Heijkoop: viool I, Marjan van Nieuwenhuijzen: viool II, Pieter Kop Jansen: altviool, Peter van der Veer: cello, muziek-arrangementen, Edu de Goffau: piano ) een instrumentaal concert in de Hervormde Kerk van Haamstede. Zij laten o.a. Weense salonmuziek en Zigeunermuziek horen.
De aanvang is 20:00 uur en de toegang is €5.
De opbrengst van het concert is voor het orgelfonds van de Hervormde Kerk van Haamstede.


Adres: Ring 1, 4328AE Haamstede
Toegang: 5
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23229

Woensdag
03 september 2014
20:00 - 21:00 uur

65842 keer weergegeven


 Oudenbosch, Basiliek


middagconcert
Op zaterdag 6 september even Aart en Helma Kot ( orgel en mezzosopraan ) een middagconcert in de Basiliek van Oudenbosch. Aanvang 15:30 uur. Toegang vrij, collecte voor de kerk. Korte frisse orgelstukken: van Barok tot Modern. Afgewisseld met solozang: van musical en opera-aria's tot licht klassiek.


Adres: Markt 49, 4731HN Oudenbosch
Toegang: collecte
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23224

Zaterdag
06 september 2014
15:30 - 16:15 uur

65658 keer weergegeven


 Renkum, Gereformeerde Kerk


185e samenzanguur
prof. dr. A. Baars, meditatieve momenten
christelijk ensemble Parlando
Martien van der Zwan, orgel
Leander van der Steen, piano

Programma
Samenzang rondom het thema Amazing Grace n.a.v. Efeze 2 : 1-9
Meer info www.samenzanguur.nl


Adres: Utrechtseweg 93, 6871 DP Renkum
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23323

Zaterdag
06 september 2014
19:30 - 20:45 uur

12152 keer weergegeven


 Zevenbergen, St.Bartholomeuskerk


Sander van Marion in concert
Programma
Sander van Marion speelt orgelwerken en improvisaties.


Adres: Markt 19, 4761CE Zevenbergen
Toegang: 7 euro
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23200

Zaterdag
06 september 2014
20:00 - 21:30 uur

72330 keer weergegeven


 Haamstede, Grote Kerk


zomeravondconcert
Op woensdag 10 september geven verschillende musici samen een concert in de Hervormde Kerk van Haamstede. Aart Kot: piano en orgel, Johan Sies: slagwerk, Rick Mudde: saxofoon en zang, Hetty Mudde: dwarsfluit, Helma Kot, zang. Alle combinaties zijn mogelijk: o.a. orgel/slagwerk, piano/saxofoon/dwarsfluit, orgel/saxofoon/slagwerk en piano/duetzang. De aanvang is 20:00 uur en de toegang is €5.
De opbrengst van het concert is voor het orgelfonds van de Hervormde Kerk van Haamstede.


Adres: Ring 1, 4328AE Haamstede
Toegang: 5
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23230

Woensdag
10 september 2014
20:00 - 21:00 uur

65563 keer weergegeven


 Wateringen, Hervormde Kerk


Monumentendag tevens Nationale Orgeldag
Orgelbespelingen; verkoop foto's/cd's; expositie etc.


Adres: Plein 9, 2291 CA Wateringen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: evenement
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/22914

Zaterdag
13 september 2014
10:00 - 17:00 uur

220280 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Feest
Hans Meima, orgel, en Ineke Jekel, dwarsfluit spelen ivm de opening van Open Monumentendag


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23350

Zaterdag
13 september 2014
10:30 - 10:30 uur

8317 keer weergegeven


 Reeuwijk, Dorpskerk


Lobet den Herrn zingt op Open Monumentendag
Op zaterdag 13 september zal Vocaal ensemble ‘Lobet den Herrn’ in verschillende kerken een muzikale bijdrage leveren aan de Open Monumentendag. ‘Lobet den Herrn’ is een enthousiast interkerkelijk koor dat ernaar streeft bekende en minder bekende koormuziek uit verschillende eeuwen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het koor staat onder leiding van Wouter Harbers en repeteert ongeveer drie keer in de maand in Nieuwerbrug. Meer informatie over het koor kunt u vinden op www.lobetdenherrn.nl. Tijdens de Open Monumentendag zal het koor worden begeleid door Gerko de Bruijn (orgel) en Wouter Harbers (piano). Op het repertoire staat muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn en Buxtehude. U bent van harte welkom om te komen luisteren. Entree is gratis.


Adres: Kerkweg 2, Reeuwijk
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23297

Zaterdag
13 september 2014
10:30 - 11:00 uur

31461 keer weergegeven


 Bodegraven, Bethelkerk


Lobet den Herrn zingt op Open Monumentendag
Op zaterdag 13 september zal Vocaal ensemble ‘Lobet den Herrn’ in verschillende kerken een muzikale bijdrage leveren aan de Open Monumentendag. ‘Lobet den Herrn’ is een enthousiast interkerkelijk koor dat ernaar streeft bekende en minder bekende koormuziek uit verschillende eeuwen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het koor staat onder leiding van Wouter Harbers en repeteert ongeveer drie keer in de maand in Nieuwerbrug. Meer informatie over het koor kunt u vinden op www.lobetdenherrn.nl. Tijdens de Open Monumentendag zal het koor worden begeleid door Gerko de Bruijn (orgel) en Wouter Harbers (piano). Op het repertoire staat muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn en Buxtehude. U bent van harte welkom om te komen luisteren. Entree is gratis.


Adres: Dronensingel 2, Bodegraven
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23298

Zaterdag
13 september 2014
12:00 - 12:30 uur

31472 keer weergegeven


 Nieuwerbrug, Brugkerk


Lobet den Herrn zingt op Open Monumentendag
Op zaterdag 13 september zal Vocaal ensemble ‘Lobet den Herrn’ in verschillende kerken een muzikale bijdrage leveren aan de Open Monumentendag. ‘Lobet den Herrn’ is een enthousiast interkerkelijk koor dat ernaar streeft bekende en minder bekende koormuziek uit verschillende eeuwen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het koor staat onder leiding van Wouter Harbers en repeteert ongeveer drie keer in de maand in Nieuwerbrug. Meer informatie over het koor kunt u vinden op www.lobetdenherrn.nl. Tijdens de Open Monumentendag zal het koor worden begeleid door Gerko de Bruijn (orgel) en Wouter Harbers (piano). Op het repertoire staat muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn en Buxtehude. U bent van harte welkom om te komen luisteren. Entree is gratis.


Adres: Bruggemeesterstraat 14, Nieuwerbrug
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23299

Zaterdag
13 september 2014
14:00 - 14:30 uur

31450 keer weergegeven


 Geertruidenberg, Geertruidskerk


middagconcert
Op zaterdag 13 sept. geven Aart ( orgel ) en Helma Kot ( mezzosopraan ) een middagconcert in de Geertruidskerk van Geertruidenberg. Aanvang: 15:00 uur. Toegang vrij. Korte boeiende stukken orgelspel afgewisseld met solozang. Van musical tot licht klassiek.


Adres: Elfhuizen 3, 4931BT Geertruidenberg
Toegang: gratis
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23225

Zaterdag
13 september 2014
15:00 - 16:00 uur

65338 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Jeugdorkest
jeugdorkest olv Josien le Coultre speelt tgv Open Monumentendag


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23351

Zaterdag
13 september 2014
15:30 - 16:30 uur

8186 keer weergegeven


 Waarder, PKN Gereformeerde Kerk


Lobet den Herrn zingt op Open Monumentendag
Op zaterdag 13 september zal Vocaal ensemble ‘Lobet den Herrn’ in verschillende kerken een muzikale bijdrage leveren aan de Open Monumentendag. ‘Lobet den Herrn’ is een enthousiast interkerkelijk koor dat ernaar streeft bekende en minder bekende koormuziek uit verschillende eeuwen voor een breed publiek toegankelijk te maken. Het koor staat onder leiding van Wouter Harbers en repeteert ongeveer drie keer in de maand in Nieuwerbrug. Meer informatie over het koor kunt u vinden op www.lobetdenherrn.nl. Tijdens de Open Monumentendag zal het koor worden begeleid door Gerko de Bruijn (orgel) en Wouter Harbers (piano). Op het repertoire staat muziek van onder anderen Bach, Mendelssohn en Buxtehude. U bent van harte welkom om te komen luisteren. Entree is gratis.


Adres: Dorp 24, Waarder
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23300

Zaterdag
13 september 2014
15:30 - 16:00 uur

31444 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Feest
Het Hortus Quintet, bestaande uit buurtbewoners, speelt een feestelijk programma.


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23352

Zaterdag
13 september 2014
19:30 - 21:00 uur

8181 keer weergegeven


 Heemskerk, Tuinen van Stay Okay Hostel slot Assumburg


Gratis najaarsconcert tijdens Open Monumentendag
Op zondag 14 september 2014 vanaf 14:00 uur houden wij een 2 x 45 minuten durend GRATIS concert wat wordt georganiseerd door Stichting Open Monumentendagen in samenwerking met de beheerder van de tuinen van Slot Assumburg op het terrein van Stay Okay Hostel Assumburg te Heemskerk.

Er is een ruime parkeergelegenheid. In de pauze van ons concert kunt u, onder genot van een kopje koffie, thee of een drankje, de tuinen bekijken. Maar wel terugkomen, hoor!

Routebeschrijving:
Bus: Vanaf station Beverwijk neemt u bus 74. Stap uit bij halte Jan van Kuikweg, 200 m verderop ligt het hostel. U kunt bij station Beverwijk ook een taxi nemen. Heemskerk heeft ook een station dat op 20 minuten lopen van het hostel ligt. Vanaf dit station gaan geen bussen of treintaxi’s.
Eigen vervoer: Neem de A9 richting Haarlem/Alkmaar. Verlaat de snelweg bij afslag Heemskerk en blijf de borden Heemskerk volgen. Bij de rotonde houdt u de richting centrum aan. Bij de eerste stoplichten linksaf, 300 m verder ligt het hostel aan uw linkerhand.
Programma
Er worden werken gezongen uit o.a. de opera’s Lucia di Lammermoor, MacBeth, Il Trovatore, Nabucco en de operette’s Die Blumen von Hawaii, Eine Nacht in Venedig en Die Lustige Witwe.

Meewerkende soliste is sopraan Karin ten Cate en wij worden op de piano begeleidt door Eric Noya, alles onder de bezielende leiding van dirigent Piet de Reuver en zijn vrouw Diny de Reuver-de Goede presenteert de middag.

Kortom, het belooft een middag vol “kippenvelmomenten” te worden!Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Adres: Tolweg 9, 1967 NG Heemskerk
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23363

Zondag
14 september 2014
14:00 - 16:00 uur

7819 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Tussen Barok en Classisisme
Jelte Hulzebos op orgel en klavecimbel.

Programma
Rond Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788), schakel tussen de Barok en het Classicisme,


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23353

Zondag
14 september 2014
15:00 - 16:30 uur

8207 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Jelte Hulzebos in de Nieuwe Kerk op orgel en klavecimbel
Dit concert is een onderdeel van de festiviteiten rond het 350-jarig bestaan van de Nieuwe Kerk in Groningen. Jelte Hulzebos heeft gekozen voor het thema: 'Rond Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788), schakel tussen de Barok en het Classicisme.'

Zo speelt Jelte Hulzebos een Toccata van de enige leraar van Carl Philipp Emanuel, vader Johann Sebastian Bach, die hem tot virtuoos klavecinist opleidde. Van C.P.E. Bach zelf speelt Jelte Hulzebos twee sonates (één voor orgel en één voor klavecimbel) en een Fantasia van Mozart. Deze laatste was een groot bewonderaar van C.P.E.Bach en schreef over hem: ‘Er ist der Vater, wir sind die Bub’n.’

Voel u welkom in de Nieuwe Kerk. De toegang is gratis.


Programma
Toccata d-moll BWV 913 - J.S.Bach (1685 – 1750)

(clavecimbel)


Württembergische Sonate I in a-moll WQ 49/1 - C.P.E.Bach (1714 - 1788)

- Moderato

- Andante

- Allegro assai

(clavecimbel)


Preludio in D-Dur WQ 70/7 - C.P.E.Bach

(orgel)


Sonate in D-Dur WQ 70/1 - C.P.E.Bach

- Allegro di molto

- Adagio e mesto

- Allegro

(orgel)


Fantasia in f-moll KV 594 - W.A.Mozart (1756 – 1791)

Ein Stück für ein Orgelwerk in einer Uhr

- Adagio

- Allegro

- Adagio
(orgel)


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23366

Zondag
14 september 2014
15:00 - 16:00 uur

7247 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Barokensemble o.l.v. Leonardo Valiante
Niels Berentsen (tenor)Programma
Delen uit opera Rodelinde


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23325

Woensdag
17 september 2014
12:45 - 13:15 uur

10109 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Canto Ostinato
Boteringe Suite, bestaande uit Siebert Nix en Elles van der heiden

Programma
Vierhandige vleugelversie


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23354

Donderdag
18 september 2014
20:00 - 21:00 uur

8186 keer weergegeven


 Harderwijk, Grote Kerk


Sander van Marion in concert
Sander van Marion speelt orgelwerken en improvisaties.


Adres: Kerkplein 2, 3841EC Harderwijk
Toegang: 6 euro
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23285

Donderdag
18 september 2014
20:00 - 21:25 uur

43207 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Centrum voor Oude Muziek en Dans
Concert olv Carolien Eijkelboom


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23355

Vrijdag
19 september 2014
19:30 - 21:00 uur

8142 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


orgel en dans
Orgel & Dans
Geerten van de Wetering (orgel)
Aurélie Cayla, Yvan Dubreuil (dans)
Cora Bos-Kroese (choreografie)


Programma
o.a. Tango van Stravinsky..


Adres: Lange Voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: 10/8 euro
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23302

Zaterdag
20 september 2014
16:00 - 17:00 uur

28682 keer weergegeven


 Groningen, Nieuwe Kerk


Cantatedienst
Cantorij Nieuwe Kerk voert een cantate van Dietrich Buxtehude uit.

Programma
In deze cantatedienst zingt de Cantorij het in 1964 speciaal door Evert Westra gecomponeerde lied, dat gemaakt is op de inwijdingspreek van 1664.


Adres: Nieuwe Kerkhof 1, 9712 PT Groningen
Toegang: gratis met collecte
Bezoek de website
Rubriek: evenement
Categorie: instrumentaal
Thema: jubileum
Permalink: concertportal.nl/info/23356

Zondag
21 september 2014
10:00 - 12:00 uur

8175 keer weergegeven


 Alphen aan de Rijn, Adventskerk


Sander van Marion in concert
Programma
Sander van Marion speelt orgelwerken en improvisaties.


Adres: Julianastraat 69, 2405CG Alphen aan de Rijn
Toegang: 5 euro
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23286

Vrijdag
26 september 2014
20:15 - 21:40 uur

43308 keer weergegeven


 Den Haag, Elandkerk


BENEFIETCONCERT VOOR STICHTING
Zaterdagavond 27 september 2014 vindt er in de Elandkerk, Elandstraat 194, 2513 GX Den Haag een unieke muzikale ontmoeting plaats! Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) geeft in samenwerking met het Christelijk Residentie Mannenkoor (CRM) een benefietconcert voor het Monument Oranjehotel te Scheveningen. Medewerking wordt verleend door de sopraan Judith Sportel. Aanvang concert 19.30, kerk open 19.00 uur.

Het Oranjehotel in Scheveningen
was in de Tweede Wereldoorlog een Duitse gevangenis waar Nederlanders die zich, op wat voor manier ook, tegen de Duitsers verzetten werden opgesloten voor verhoor en berechting. Voor de meeste gevangenen was het verblijf niet langdurig, en werd gevolgd door hetzij vrijlating, hetzij verdere gevangenschap, vaak in Duitsland, hetzij executie op de Waalsdorpervlakte. Naar schatting hebben er 25.000 mensen, afkomstig uit het gehele land, gevangen gezeten.
Het monument, met name de Doodencel 601, is opgericht in 1946, maar was nooit vrij toegankelijk, omdat het deel uit maakt van het Huis van Bewaring. Cel 601 is bewaard gebleven in de staat, zoals in mei 1945 aangetroffen, en de muren zijn voorzien van talrijke inscripties van ter dood veroordeelde gevangenen.
Sinds 2009 wordt het complex niet meer als gevangenis gebruikt en het Ministerie van Veiligheid en Justitie is nu van plan het complex te slopen. Door een in 2013 kamerbreed aangenomen motie zal Doodencel 601 evenwel bewaard blijven en de kern vormen van een nieuw te bouwen monument. Daarvoor is veel geld nodig. De kosten bedragen ongeveer 6 miljoen Euro, waarvan het Rijk 3 miljoen voor zijn rekening neemt. De Stichting Oranjehotel is druk doende de benodigde gelden bijeen te krijgen. Er zijn gesprekken gaande met enkele grote geldschieters. Ook dan blijven er talloze kleinere wensen (de inrichting van een Informatiecentrum bij het monument bij voorbeeld) over. Daarvoor dient onder andere het benefietconcert op 27 september.

Het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM)
bestaat uit ruim 100 ervaren zangers die uit geheel Nederland komen. De zangers zijn veelal lid van een plaatselijk of regionaal koor en zijn optimaal gemotiveerd om tijdens de optredens hun faam waar te maken. Het NCM stimuleert naast haar eigen kwaliteitsniveau ook de ontwikkeling van de mannenkoorzang in ons land. Het repertoire bestaat naast religieuze liederen, spirituals en klassieke werken, ook uit gedeelten van opera’s, musicals en andere vormen van lichte muziek. Het staat onder leiding van de bekende dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink, vleugel en André van Vliet aan het orgel. Beide muzikale virtuozen zijn bij velen bekend door optredens voor radio en televisie.

Het Christelijk Residentie Mannenkoor
is een perfect uitgebalanceerd koor met hoge stemkwaliteit, dat garant staat voor vele prestatievormen. De talrijke medewerkingen en concerten leveren het bewijs dat het koor veel gevraagd en graag gehoord wordt. In tal van grote concertzalen, kathedralen en monumentale kerken heeft het mannenkoor reeds geconcerteerd. Het staat sinds 1 maart 2010 onder de bekwame leiding van dirigent Aldert Fuldner. De vaste orgelbegeleider is Aarnoud de Groen.

Judith Sportel
studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen, alwaar zij in 1996 afstudeerde. Bij menig bekend zangpedagoog volgde zij masterclasses. Al tijdens haar studie trad zij veelvuldig solistisch op. Inmiddels is zij een veel gevraagde soliste bij diverse koren, vocaalensembles en orkesten. Zij verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen.

Toegangskaarten van € 15,00 zijn telefonisch of via internet te verkrijgen bij:

• CRM-secretariaat: telefoon 0174-413891, 0174-417507 en 070-3978513
• e-mail: crmmannenkoor@hetnet.nl
• koorleden van beide koren
• voorafgaand aan het concert in de kerk, indien nog voorradig

Voor meer informatie: Henk van der Meulen, tel. 06-55174089 en W.van Welt, tel. 0341-844040

Internet: www.ncmonline.nl en http://www.crmmannenkoor.nl/home.html


Adres: Elandstraat 194, 2513 GX Den Haag
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23295

Zaterdag
27 september 2014
19:30 - 22:30 uur

33759 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Karin Kuijper & Janine de Leeuw (piano vierhandig)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: evenement
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23326

Woensdag
01 oktober 2014
12:45 - 13:15 uur

10120 keer weergegeven


 Zuid-Beijerland, Eendrachtskerk


Vierhandig dierendagconcert
Marien Stouten en Jan Peter Teeuw, orgel

Programma
Uniek dierendagprogramma! Werken van o.a. Saint-Saëns, Ogden, Bédard, Bölting en een speciaal voor dit concert geschreven suite van Jan Peter Teeuw.Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Koninginneweg 4, 3284ZG Zuid-Beijerland
Toegang: gratis
Tags: jan peter teeuw dierendag concert orgel zuid-beijerland marien stouten vierhandig
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23361

Zaterdag
04 oktober 2014
20:00 - 21:30 uur

8125 keer weergegeven


 Middelburg, Koorkerk


middagconcert
Op donderdag 9 oktober geven Aart en Helma Kot ( orgel en mezzosopraan ) een middagconcert in het kader van “Het Lange Jan Project” in de Koorkerk van de Abdij van Middelburg. Toegang vrij; aanvang 15:00 uur. Korte frisse orgelstukken, afgewisseld met solozang. Van musical tot licht klassiek.
Aan de uitgang collecte.


Adres: Koorkerkhof 2, 4331BB Middelburg
Toegang: gratis
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23226

Donderdag
09 oktober 2014
15:00 - 15:30 uur

65580 keer weergegeven


 Drogeham, CGK "Maranatha"


Martin Mans en Martin Zonnenberg
dubbelconcert op orgel en vleugel


Adres: Lytsewei 22, 9289 LB Drogeham
Toegang: € 10
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23080

Vrijdag
10 oktober 2014
20:00 - 21:15 uur

116566 keer weergegeven


 Ridderkerk, Ichthuskerk


Spectaculair dubbelconcert
André van Vliet en Jan Peter Teeuw, orgel en piano

Programma
Orgel en piano
Piano vierhandig
Orgel vierhandig
Solo's
Vierhandige improvisatie op verzoek

Opbrengst bestemd voor Care for BrazilBestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Vlietplein 1, 2986 GH Ridderkerk
Toegang: € 5,00
Tags: andré van vliet ridderkerk ichthuskerk jan peter teeuw orgel piano
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23362

Zaterdag
11 oktober 2014
14:30 - 16:00 uur

8112 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Kamerorkest Les Vents Atlantiques


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23327

Woensdag
15 oktober 2014
12:45 - 13:15 uur

10063 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Dutch Art Works
Femke Huizinga (barokviool), Hanna Lindeijer (barokhobo), Kim Stockx (barokfagot), Petr Hamouz (barokcello), Anthony Abouhamad (klavecimbel)


Programma
nnbt


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23328

Woensdag
05 november 2014
12:45 - 13:15 uur

10094 keer weergegeven


 Waddinxveen, Brugkerk


Koorschatten
Een muzikale tijdreis door Frankrijk en Italië

Koorschool en Jong Meisjeskoor Ars Musica o.l.v. Marjon van der Linden
Meisjeskoor en Jong Mannenkoor Ars Musica o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse

Begeleidingsorkest Ars Musica

Gerben Budding orgel-piano-klavecimbel

Programma
Gloria (RV 589) - Antonio Vivaldi
Alleluia! – César Franck
Give ear unto me – Benedetto Marcello
Vere languores – Antonio Lotti

The Carnival of the Animals van Saint-Saens


Adres: Kerkweg 232, 2741 HA Waddinxveen
Toegang: www.stichtingarsmusica.nl
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Permalink: concertportal.nl/info/23320

Zaterdag
08 november 2014
19:30 uur

14980 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Trio Cortado
Hannah de Witte (fluit), Arthur Klaassens (hobo), Jasper Grijpink (klarinet)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23329

Woensdag
19 november 2014
12:45 - 13:15 uur

10089 keer weergegeven


 Leeuwarden, Grote Kerk


Lux Aeterna
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.


Programma
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Jacobijnerkerkhof 65, 8911 EN Leeuwarden
Toegang: 18,50
Tags: #Fauré# #Requiem# #Cantatrix#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: herdenking
Permalink: concertportal.nl/info/23305

Zaterdag
22 november 2014
20:15 - 22:00 uur

26149 keer weergegeven


 Amsterdam, Dominicuskerk


Lux Aeterna
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.


Programma
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam
Toegang: www.cantatrix.nl
Tags: #requiem# #Fauré# #Cantatrix#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: herdenking
Permalink: concertportal.nl/info/23306

Zondag
23 november 2014
15:00 - 16:45 uur

26101 keer weergegeven


 Utrecht, Willibrordkerk


Lux Aeterna
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.


Programma
Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Minrebroederstaat 21, 3512 GS Utrecht
Tags: #Cantatrix# v#Requiem# #Fauré#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: herdenking
Permalink: concertportal.nl/info/23307

Zaterdag
29 november 2014
20:15 - 22:00 uur

26113 keer weergegeven


 Groningen, Jozefkathedraal


Lux Aeterna

Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.


Programma

Cantatrix met Fauré’s requiem
Lux Aeterna, het eeuwige licht, is de troostende factor in dit concert dat thematisch gebaseerd is op de dood en wat daar mogelijk na komt.
De componisten die u in dit programma tegenkomt benadrukken dit zicht op het einde. Allegri, met zijn ‘Miserere’. Het zachtmoedige 'Requiem' van Fauré meeslepend maar ook ingetogen. De Song for Athene van Tavener en motet opus 74 van Brahms completeren het geheel.
Lux Aeterna, een programma dat thematisch een eenheid is, maar dat stilistisch over vier eeuwen uitwaaiert, van Allegri’s vroege Italiaanse barok tot de Engelse koormuziek van onze tijd. Allemaal anders, maar allemaal even prachtig. Cantatrix laat er haar licht over schijnen.
Cantatrix voert Lux Aeterna uit samen met het “Orkest v.d. 20ste eeuw”, Bart Rodijns (harmonium), Charlotte Munnik (sopraan), David Greco (bariton) Dirigent: Hans Leenders.
Tickets: www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €18,50 |kassa €23
Cantatrix, prijswinnaar in Arezzo is een ensemble met ambities. Het staat voor uitvoeringen met een hoorbaar plezier in het musiceren. Door het grote inlevingsvermogen zijn de concerten een beleving voor het publiek; spectaculair, devoot en emotioneel.Bestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Radesingel 4, 9711 EJ Groningen
Toegang: www.cantatrix.nl
Tags: #Cantatrix# #Requiem# #Fauré#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: herdenking
Permalink: concertportal.nl/info/23308

Zondag
30 november 2014
15:00 - 16:30 uur

26075 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Camerata Delft


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23330

Woensdag
03 december 2014
12:45 - 13:15 uur

10046 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Ralph Rousseau Meulenbroeks (viola da gamba)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23331

Woensdag
17 december 2014
12:45 - 13:15 uur

10047 keer weergegeven


 Wateringen, Hervormde Kerk


Kerstconcert met samenzang
Traditioneel Kerstconcert met samenzang. Orgelsoli door Jan van Westenbrugge.

Programma
Nog niet bekend


Adres: Plein 9, 2291CA Wateringen
Toegang: Gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: kerst
Permalink: concertportal.nl/info/22915

Vrijdag
26 december 2014
15:30 - 17:00 uur

223324 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Geerten van de Wetering (orgel)
Nieuwjaarspauzeconcert


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23332

Woensdag
07 januari 2015
12:45 - 13:15 uur

10120 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Collegium Musicum Den Haag
Inês d'Avena (blokfluit), Sara DeCorso (barokviool), Rebecca Rosen (cello), Claudio Ribeiro (klavecimbel)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23333

Woensdag
21 januari 2015
12:45 - 13:15 uur

10079 keer weergegeven


 Dokkum, Grote Kerk


Messiah
Messiah – een oratorium ‘for all seasons’

Samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam, en met een supercast van solisten brengt Cantatrix de Messiah van Händel. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde operacomponist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Do. 29 jan | 20:00 | Grote Kerk | Dokkum
Bestellen www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €25| €32 a.d. kassa

Händels Messiah door Cantatrix en Concerto d’Amsterdam garandeert een uitvoering op topniveau.


Programma
Messiah door
Cantatrix met
Solisten:
Sopraan: Hanneke de Wit
Alt: Anna Traub
Tenor: Rudmer de Vries
Bas: Frans Fiselier
Orkest: Concerto d'AmsterdamBestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Markt 2, 9101LS Dokkum
Toegang: €25,-
Tags: # Messiah # # Cantatrix # # Barok #
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: pasen
Permalink: concertportal.nl/info/23357

Donderdag
29 januari 2015
20:00 - 22:00 uur

8277 keer weergegeven


 Groningen, Der Aa-kerk


Messiah
Messiah – een oratorium ‘for all seasons’

Samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam, en met een supercast van solisten brengt Cantatrix de Messiah van Händel. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde operacomponist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Vr. 30 jan | 20:00 | Der Aa-Kerk | Groningen
Bestellen www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €25| €32 a.d. kassa

Händels Messiah door Cantatrix en Concerto d’Amsterdam garandeert een uitvoering op topniveau


Programma
Messiah door Cantatrix met:
Sopraan: Hanneke de Wit
Alt: Anna Traub
Tenor: Rudmer de Vries
Bas: Frans Fiselier
Orkest: Concerto d'AmsterdamBestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Akerkhof 2, 9711 JB Groningen
Toegang: €25,-
Tags: # Messiah # #Händel # #barok# #Cantatrix#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: pasen
Permalink: concertportal.nl/info/23358

Vrijdag
30 januari 2015
20:00 - 22:00 uur

8271 keer weergegeven


 Utrecht, Willibrordkerk


Messiah
Messiah – een oratorium ‘for all seasons’

Samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam, en met een supercast van solisten brengt Cantatrix de Messiah van Händel. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde operacomponist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Za. 31 jan | 20:00 | Willibrordkerk | Utrecht
Bestellen www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €25| €32 a.d. kassa

Händels Messiah door Cantatrix en Concerto d’Amsterdam garandeert een uitvoering op topniveau


Programma
Messiah door:
Ensemble: Cantatrix samen
Sopraan: Hanneke de Wit
Alt: Anna Traub
Tenor: Rudmer de Vries
Bas: Frans Fiselier
Orkest: Concerto d'AmsterdamBestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Minrebroederstaat 21, 3512 GS Utrecht
Toegang: €25,-
Tags: #Cantatrix# #barok# #Messiah# #Händel#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: pasen
Permalink: concertportal.nl/info/23359

Zaterdag
31 januari 2015
20:00 - 22:00 uur

8261 keer weergegeven


 Amsterdam, Dominicuskerk


Messiah
Messiah – een oratorium ‘for all seasons’

Samen met het bekende barokorkest Concerto d’Amsterdam, en met een supercast van solisten brengt Cantatrix de Messiah van Händel. Dit oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. De dramatische kwaliteit van dit werk is ongeëvenaard. Händel trekt je mee in het verhaal en hij wist precies hoe dat moest. Hij had al vele opera’s gecomponeerd voor hij aan zijn religieuze composities begon. Ook Bijbelteksten kon hij daarom van de pakkendste melodieën voorzien. De eerste uitvoeringen in 1742 van deze baroktopper waren in een mum van tijd uitverkocht.

Georg Friedrich Händel is nooit van het toneel verdwenen. Moest er voor Bach in de 19de eeuw nog een hulpoperatie op touw worden gezet, Händels muziek wist op eigen kracht alle eeuwen te trotseren. Het Hallelujakoor uit de Messiah kent iedereen Dat jubelstuk begon bij de première aan een triomftocht die duurt tot op de huidige dag. Wie het hoort, krijgt het nooit meer uit zijn hoofd. Eromheen zitten andere magnifieke koorstukken, plus prachtige aria’s. Voor elke Bijbeltekst wist Händel, de doorgewinterde operacomponist, steeds de pakkendste melodie te vinden.

Zo. 1 febr. | 15:00 | Dominicuskerk | Amsterdam
Bestellen www.cantatrix.nl (06-51213471) vvk €25| €32 a.d. kassa

Händels Messiah door Cantatrix en Concerto d’Amsterdam garandeert een uitvoering op topniveau.


Programma
Messiah
Koor: Cantatrix
Sopraan: Hanneke de Wit
Alt: Anna Traub
Tenor: Rudmer de Vries
Bas: Frans Fiselier
Orkest: Concerto d'AmsterdamBestel/reserveer online kaarten voor dit concert/evenement

Youtube

Adres: Spuistraat 12, 1012 TS Amsterdam
Toegang: €25,-
Tags: #Händel# #Cantatrix# #Messiah# #barok#
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: zang
Thema: pasen
Permalink: concertportal.nl/info/23360

Zondag
01 februari 2015
15:00 - 17:00 uur

8237 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Concerto da Camera
Nadine Henrichs (barokviool), Thomas Triesschijn (blokfluit), Nicholas Emmerson (zink), Alon Portal (viola da gamba), Maciej Wierzcholowski (klavecimbel)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23334

Woensdag
04 februari 2015
12:45 - 13:15 uur

10083 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Karin Vogelaar (zang), Geerten van de Wetering (orgel)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23335

Woensdag
18 februari 2015
12:45 - 13:15 uur

10093 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Seika Kawaguchi (sopraan), Masakazu Yamamoto (piano)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23337

Woensdag
04 maart 2015
12:45 - 13:15 uur

10068 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Klaas Trapman (piano)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23338

Woensdag
18 maart 2015
12:45 - 13:15 uur

10041 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Nathalie Mees (sopraan) met pianobegeleidingProgramma
Cabaret Songs


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23339

Woensdag
01 april 2015
12:45 - 13:15 uur

10058 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Scaramuccia
Javier Lupiáñez (viool), Inés Salinas (cello), Guilio Quirici (theorbe & barokgitaar)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23340

Woensdag
15 april 2015
12:45 - 13:15 uur

10065 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Floreal Strijkkwartet
Emma Breedveld (viool), Josje ter Haar (viool), Ruben Sanderse (altviool), Job ter Haar (cello)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23341

Woensdag
06 mei 2015
12:45 - 13:15 uur

10082 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Frans Brekelmans (gitaar)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23342

Woensdag
20 mei 2015
12:45 - 13:15 uur

10028 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Sirius Saxofoon Kwartet
Kim Hoogvliet (sopraan), Bert Haan (alt), Gert Verrydt (tenor), Boris Jansen (bariton)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23343

Woensdag
03 juni 2015
12:45 - 13:15 uur

10075 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
The Early Byrds Consort
Gerrieke van Dam (blokfluit), Tim Veldman (blokfluit), Teun Wisse (blokfluit)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: instrumentaal
Permalink: concertportal.nl/info/23344

Woensdag
17 juni 2015
12:45 - 13:15 uur

10064 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Jaco van Leeuwen (Noordwijk)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23345

Woensdag
01 juli 2015
12:45 - 13:15 uur

10064 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Ines Schüttengruber (Wenen)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23346

Woensdag
15 juli 2015
12:45 - 13:15 uur

10037 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Stephan van de Wijgert (Amsterdam)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23347

Woensdag
29 juli 2015
12:45 - 13:15 uur

10057 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Andreas Meisner (Altenberg)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23348

Woensdag
05 augustus 2015
12:45 - 13:15 uur

10040 keer weergegeven


 den haag, kloosterkerk


Gratis Pauzeconcert Kloosterkerk
Geerten van de Wetering (Den Haag)


Programma
nntb


Adres: lange voorhout 2, 2514 ed den haag
Toegang: gratis
Bezoek de website
Rubriek: concert
Categorie: orgel
Permalink: concertportal.nl/info/23349

Woensdag
19 augustus 2015
12:45 - 13:15 uur

10049 keer weergegeven